Jadłospis na tydzień 19.06.2017 - 25.06.2017

Poniedziałek - 19.06.2017

śniadanie: pieczywo mieszane z masłem(60g), jajecznica ze szczypiorkiem (100g),
herbata z miodem i cytryną(200 ml)
owoc (80g) (gluten, laktoza, jaja)


obiad: zupa koperkowa zabielana z ziemniakami (200ml)
makaron spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym (200g)
sok jabłkowy (200ml) (seler, gluten, laktoza)

Wtorek - 20.06.2017

śniadanie: pieczywo wieloziarniste z masłem, żółtym serem i pomidorem (130g)
kawa zbożowa z mlekiem (200ml) (gluten, laktoza)


obiad: rosół z makaronem (200ml)
kotlet drobiowy, młode ziemniaki, mizeria (220g)
kompot truskawkowy (200ml)
chrupki kukurydziane (seler, gluten, ryba)

Środa - 21.06.2017

śniadanie: zupa mleczna z kaszą manną (200ml)
pieczywo wieloziarniste z masłem (100g
herbata z malinowa (150ml), owoc (80g) (laktoza, gluten)


obiad: zupa-krem jarzynowa (200g)
makaron łazanki z kiełbasą i kapustą (200g)
sok winogronowy (200ml) (gluten, seler, laktoza)

Czwartek - 22.06.2017

śniadanie: pieczywo wieloziarniste z masłem i pastą rybną (130g
herbata z miodem i cytryną
owoc (80g) (laktoza, gluten, ryby)


obiad: zupa gulaszowa (200ml)
naleśniki z dżemem (200g)
sok kubuś (200ml) (seler, gluten, laktoza)